Szülők Háza Alapítvány 

 

A Szülők Háza Alapítványt Kemény Dénes hozta létre 2015-ben azzal a céllal, hogy az alapítvány szervezeti formában képviselhesse tovább a 2007 óta működő Szülők Háza mozgalom elveit és céljait. Az Alapítvány állami gondoskodásban élő gyerekek és hátrányos helyzetű családok számára nyújt támogatást.  Az elsődleges cél az, hogy elősegítse a rászorulók integrációját, ezzel is erősítve a kisebbség befogadására a többségi társadalmat. A Szülők Háza Alapítványnál azért dolgozunk, hogy reményt és lehetőségeket adjunk azoknak, akik nehéz körülmények közé születtek, élethelyzetük, esélyeik javuljanak és befogadóbb, megértőbb szemléletet alakítsunk ki a többségi társadalom tagjaiban.

  

A Szülők Háza Alapítvány programjai

 

A Szülők Háza Alapítvány programjai illeszkednek az önkormányzatok által nyújtott gyermekjóléti támogatásokhoz, a különböző hazai és uniós pályázatokhoz, illetve az üzleti szféra CSR programjaihoz. A központban szakemberek – családterapeuták, pszichológusok, pedagógusok – segítenek a szülőknek, de maga a szülői közösség is sokszor megoldást tud nyújtani egy-egy családnak.
A Szülők Háza Alapítvány családokat segítő programjaiban számos rászoruló család kap segítséget, akiket a speciális készségfejlesztő és sport, művészeti és közösségi programokon keresztül az „egészséges” családok körébe vonva a program hatékonyan képes segíteni.
A Tegyél jót! programunk célközönsége a gyermekotthonokban élő gyermekek. Magyarországon több száz gyermekotthon van, több ezer gyermek nevelkedik állami gondozottként nehéz körülmények között. Ezen program keretében rendszeres odafigyelést, törődést biztosítunk a gyerekeknek önkénteseink révén, a program célja tehát rendszeresen összehozni a segíteni vágyó családokat az állami gondozott gyerekekkel az Alapítvány szakmai támogatása mellett.

Alapítványunkról, aktuális programjainkról részletesen honlapunkon talál információt: tegyeljot.hu