Hungarian Hub

 

Együtt. Tudunk. Működni
Magyarok egy helyen Amerikában 

A HungarianHub elsődleges célja, hogy minden információt egy helyre gyűjtsön, amely a magyarokat érinti az Egyesült Államok területén. Segítséget szeretnénk kínálni az újonnan érkezőknek az eligazításban, folyamatos tájékoztatást adni a már régóta az USA-ban élőknek, valamint támpontokat is kínálunk a látogatóknak. Fontos eleme az oldalnak, hogy a hivatalos szervekhez is és egyéb országos szervezeteknek az elérhetőségét is közzé tegyük, segítsük ezen intézmények által kiadott közérdekű információk eljuttatásában is.

 

Szülők Háza Közhasznú Alapítvány 

 

2015-ben dr.Kemény Dénes létrehozta a Szülők Háza Alapítványt, hogy szervezeti formában képviselhessük tovább a Regős Judit által kidolgozott Szülők Háza program elveit és céljait. Az Alapítvány állami gondoskodásban élő gyerekek és hátrányos helyzetű családok számára nyújt támogatást. A családokat segítő programokban a nehéz sorsú gyermekek, fiatalok és családok hatékony segítséget kapnak a speciális készségfejlesztő-, sport-, művészeti- és közösségi eseményeken keresztül, a jobb anyagi helyzetű családok körébe vonva. A program ezáltal ösztönzi az önkéntességet, elősegíti a társadalmi érzékenyítést, és hatékonyan tesz az előítéletek lebontásáért.

A Szülők Háza Közhasznú Alapítvány programjai

 

A Szülők Háza Alapítvány programjai illeszkednek az önkormányzatok által nyújtott gyermekjóléti támogatásokhoz, a különböző hazai és uniós pályázatokhoz, illetve az üzleti szféra CSR programjaihoz. A központban szakemberek – családterapeuták, pszichológusok, pedagógusok – segítenek a szülőknek, de maga a szülői közösség is sokszor megoldást tud nyújtani egy-egy családnak.
A Szülők Háza Alapítvány családokat segítő programjaiban számos rászoruló család kap segítséget, akiket a speciális készségfejlesztő és sport, művészeti és közösségi programokon keresztül az „egészséges” családok körébe vonva a program hatékonyan képes segíteni.
A Tegyél jót! programunk célközönsége a gyermekotthonokban élő gyermekek. Magyarországon több száz gyermekotthon van, több ezer gyermek nevelkedik állami gondozottként nehéz körülmények között. Ezen program keretében rendszeres odafigyelést, törődést biztosítunk a gyerekeknek önkénteseink révén, a program célja tehát rendszeresen összehozni a segíteni vágyó családokat az állami gondozott gyerekekkel az Alapítvány szakmai támogatása mellett.

Alapítványunkról, aktuális programjainkról részletesen honlapunkon talál információt: tegyeljot.hu