A program bemutatása

 

 A Charity for Friendship program egy többcélú társadalmi, jótékonysági innováció. 

A „Jótékonysággal a Barátságért” egy olyan jótékonysági aukciós program, amelyhez művészek, sportolók és szolgáltatók kapcsolódhatnak felajánlóként, akik valamilyen módon a magyar kultúrával, művészettel, hagyományokkal kapcsolatos területen érintettek. A program ötlete a Szülők Háza Alapítvány marokkói látogatása során körvonalazódott, Magyarország marokkói nagykövetével, Tromler Miklóssal együttműködve, amelyhez a marokkói TIBU Maroc civil szervezet csatlakozott. 

A program célja az eltérő kultúrájú társadalmi csoportok kölcsönös megismerésének elősegítése, csereutak szervezése, turisztikai, kulturális és oktatási együttműködések felkarolása. 

A program célul tűzte ki a magyar, elsősorban kézműves termékek és szolgáltatások nemzetközi piacra jutásának elősegítését, a hungarikumok és magyar találmányok nemzetközi szintű megismertetését, valamint a sikeres magyar alkotók és művészek nemzetközi színtérre lépésének támogatását. 

A felajánlók alkotásaikkal, relikviáikkal együtt bekerülnek egy, a Szülők Háza Alapítvány által létrehozott aukciós albumba, valamint felkerülnek egy kifejezetten a program számára létrehozott weboldalra. Az aukciók Magyarország külföldi nagykövetségein kerülnek megrendezésre a nagykövetség partnerei (diplomaták, üzletemberek, közéleti szereplők stb.) körében. 

Az aukción befolyt összeget a Szülők Háza Alapítvány és a nagykövetség által leinformált és ajánlott, helyi civil szervezet használja fel a szervezetek együttműködése eredményeként létrejövő, gyerekeknek, fiataloknak és családjaiknak szóló csereprogramok és a program céljaihoz illeszkedő, egyéb közösségi programok szervezésére. 

A program célcsoportját hátrányos helyzetben lévő családok és család nélkül felnövekvő gyerekek alkotják, akiknek más úton nem lenne lehetőségük részt venni hasonló utazásokon, programokon.